sreda, 14. april 2021

Green Gold Hop Dealer


Hmelj je glavni junak v veliki večini piv savinjske pivovarne Green Gold Brewing - glede na njihovo lokacijo, to niti ni nenavadno. Hop Dealer je najnovejši zvarek, ki so ga ustvarili - in sicer v stilu manj alkoholnega session NEIPA piva. Priprave na poletje so že v teku.
 
Tanjša bela penasta glavale za nekaj krajših trenutkov prekrije popolnoma motno pomarančno obarvano pivo. V aromi nas pričaka kar lepo izražen hmeljni vonj, kjer se kažejo sladke tropske sadne note. Hmeljni značaj se lepo kaže tudi v požirku, kjer nastopi s suhim in precej grenkobnim značajem. Ta grenkobni občutek z nekoliko zeliščnim finišom pa se nadaljuje še v kar trajajoč pookus.
 
Hop Dealer je lahkoten zvarek, ki je "juicy" na pogled in v aromi, v okusu pa ponuja precej manj osladno stran in pivca objame s svojim grenkobnim in hmeljnim značajem. Nekoliko bolj konkreten, a lahkoten in nižjealkoholen NEIPA.
 
 

Hop Dealer

Šempeter v Savinjski dolini

Lahki NEIPA

4,5%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Špar (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten, prijetno aromatičen, za piko na i pa mu mogoče zmanjka nekaj NEIPAste sladkobe v okusu - je pa še vedno zelo lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar