sobota, 9. april 2022

Lopačan Opita Malinca

Opita Malinca je pšenično pivo z belgijskim pridihom, ki ima dodane maline za pravi sadni značaj. V pivovarni Lopačan so ga zavrili predvsem za vroče poletne dni, prepričal pa naj bi tudi tiste, ki sicer ne pijejo piva.
 
Malinca je na prvi pogled kot pravi malinovec s svojo motnikavo rdečkasto barvo, ter ne preveč veliko in rahlo rožnato belo glavo. Ko se le ta izmakne nam razkrije ves malinov čar v svoji aromi - sladko sadno potovanje po nasadu malin. V požirku nam postreže z nežnim grenkobnim občutkom, ki ga prevzame trpek malinin značaj z nekaj kiselkastega dodatka. Ta občutke pa se le še nadaljuje v pookus, kjer kar kriči po še.
 
Opita Malinca nas v začetku objame s sladko sadno aromo, v okusu pa nam ponudi ves svoj osvežilen značaj, ki je zapakiran v lahkotno in sveže telo. Kljub vsemu temu sadnemu značaju, pa še vedno ostaja pivo in ne sadni sokec.   
 

Grinch

Celje

Sadni pšenični ale

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo lahkotno piten, prava mera malin v aromi, v okusu pa brez sladkobe, a s potrebno svežino v značaju

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar