četrtek, 21. april 2022

Tektonik OL #61 Citra + Ekuanot

Tektonikova Odprta Liga, serija omejenih količin zvarkov, ki so na voljo le za omejen čas, predstavlja številko 61. Za njo se skriva hazy pale ale, ki so ga zvarili s hmeljema Citra in Ekuanot, da so dobili pravi in željeni karakter.  

OL #61 je izjemno motnikave telesa blede oranžne barve - kot nekakšen breskov sok z večjo in trajajočo belo penasto glavo. Zaznamuje ga izjemna sadna aroma, tropska z veliko citrusi, v ozadju pa je še nekaj precej prezrelega sadja - vse pa deluje všečno. Srednja hmeljna grenkoba ni pretirana, je pa zelo suha v svojem značaju. Ta občutek pa nato še zelo dolgo postane na jeziku z nekoliko zeliščnim značajem. 

Tektonikov motni pale ale je srednjega telesa in je celotno gledano kar konkreten zvarek. Najbrž ga najbolj odlikuje njegov zelo suh občutek, ki je zelo izrazit in kar pošteno napade naše okuse.

OL #61 Citra + Ekuanot

Ljubljana

NEPA

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → sicer zelo pitno pivo, ki pa s svojo suhostjo na koncu kar malo preveč popivna jezik

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar