petek, 8. april 2022

Bevog Scalloped Hammerhead Shark

V svojo serijo piv Extinction Is Forever, s katero nas ozaveščajo o ogroženih vrstah živali na našem planetu, so v pivovarni Bevog dodali tudi tega morskega psa, ki ga na veliko lovijo zaradi njegovih plavuti. Nanj nas bodo opominjali s pločevinko belgijskega rženega IPA zvarka.
 
Bevogov morski pes je kristalno jasnega zlatega telesa, pred nami pa se skrije pod zelo veliko in krepko obstojno belo puhasto glavo. V aromi nam ponuja značilen belgijsko naravnan vonj s svojimi začinjeno-kvasastimi notami, sicer nežnejšimi a lepo prepoznavnimi. V okusu ponudi srednje zaznavno hmeljno grenkobo, ki jo dopolni in prevzame kar pošteno začinjen priokus. V finišu še dodatno podraži s poprastim občutkom, ta značaj pa se nadaljuje še v trajajoč pookus.
 
Scalloped Hammerhead Shark je pivo lahkotnejšega telesa in kar konkretnejšega značaja v okusu, ki ga povsem zaznamuje njegov belgijski karakter. Definitivno je to pivo dobra izbira za ljubitelje belgijskih piv, pa tudi tiste, ki še niso povsem prepričani glede teh zvarkov, saj je ta Bevogov vseeno nekoliko bolj zadržan.   
 

Scalloped Hammerhead Shark

Bad Radkersburg

Belgijski IPA

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → prinese okuse, ki jih poznamo iz najbolj poznanih belgijskih klasik, je piten in zelo soliden

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar