nedelja, 19. november 2023

Tektonik OL #111 Bitter

V pivovarni Tektonik so se tokrat odločili bolj pogledati na Otok in na njihova tradicionalna piva. Zvarili so stil, ki mu angleži pravijo bitter, ki je zaradi nižje stopnje alkohola predvsem preprosto pitno pivo.
 
Tektonikov Bitter je jasnega telesa jantarno-bakrene barve, večja le rahlo umazano bela glava pa je krepka in obstojna na vrhu kozarca. Aroma je v začetku zelo izrazita s svojim sladnim karakterjem, kjer se izpostavljajo piškoti, nekoliko bolj nežna karamela in kasneje še bolj pogumni sladki sadeži ter nekaj začinjenjih pridihov. Požirek je srednje grenkoben, travnat ter z nekaj nežnejše kruhaste sladkobe. Finiš je travnat in rahlo zeliščen ter nekoliko suh v občutku. Pookus pa nato še kar nekaj časa postoji.
 
Ta nižjealkoholni angleški ale je precej lahkotnega telesa, kar nekoliko vodenega v značaju. V aromi je kar pošteno izrazen v svojem predvsem sladnema karakterju, medtem ko je v okusu povsem angleško preprost.  

OL #111 Bitter

Ljubljana

Angleški ale

3,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → prijetno piten, preprost in lahkoten, pa še zelo zadržan z alkoholno stopnjo

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar