ponedeljek, 20. november 2023

Tektonik OL #110 Kveik Pale Ale

Tektonikovi pivovarji so se zopet poigrali in eksperimentirali s tradicionalnim norveškim kvasom, kveikom. Tako je v Odprto Ligo, serijo zvarkov v omejenih količinah, pot našel tudi Kveik Pale Ale.   

Kveik Pale Ale je srednje motnikavega telesa zlato-oranžne barve, nekoliko manjša snežno bela glava pa na vrhu kar nekaj čas počaka. Aroma je (zahvaljujoč kveiku) izjemno vabljiva, čeprav morda malenkostno bolj zadržana - v tropskem karakterju le-te se pojavljajo sladke in citrusne note, najbolj pa izstopajo mandarine. Požirek nam podari srednje izrazno grenkobo, lahkoten citrusni priokus in suh finiš. Nežen pookus pa na rahlo zeliščen način še malenkostno potraja.

Tektonikova 110ka je lahkotnega telesa in svežega, predvsem citrusastega značaja, ki zvabi v kozarec s svojo aromo. Požirek pa je na drugi strani bolj neposreden s svojo grenkobo (ne pretirano) in kot tak je ta zvarek zelo všečen.

OL #110 Kveik Pale Ale

Ljubljana

APA

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sadna aroma, grenkoben požirek - zelo lepo piten in korekten zvarek

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar