ponedeljek, 6. november 2023

Zajc Laufar

Laufar, ki je pritekel iz pivovarne Zajc, je nekoliko spremenjena (in izboljšana) verzija njihovega Hoppy Lagerja, katerega smo lahko okušali že pred časom. Tako kot se za ležak spodobi, je tudi ta odležal 3 mesece, od klasičnega ležaka pa se razlikuje potem, da je bolj hmeljno izrazit. 
 
Pivo je kristalno jasnega telesa in nekoliko temnejšega zlatega odtenka, bela penasta glava, ki anstane na vrhu kozarca, pa tam postoji le za kratek čas preden zbeži. Aroma je prijetno hmeljnato sladko sadna, v ozadju pa je moč zaznati še kar nekaj začinjenih pridihov ter čisto blag kruhast dih. Požirek je srednje grenkoben, kar lepo hmeljnato začinjen ter s čisto blagim sladkobnim priokusom. Pookus pa nato še s suhim, hmeljnato začinjenim značajem kar nekaj časa poleži v ustih. 
 
Laufar je pivo lahkotnega telesa, preprostega značaja, v katerem pa je ta hmeljni karakter vseeno nekoliko bolj izrazit, kot je temu morda tako pri klasičnih ležakih. 

Laufar

Cerkno

IPL

4,6%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → lahkotno in preprosto, malo bolj hmeljno izrazito - solidno

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar