petek, 5. april 2024

Pelicon Ragabiru

S tokratnim zvarkom so se v pivovarni Pelicon podali na daljno Japonsko. Zvarili so namreč Ragabiru, kar bi v prevodu pomenilo lager pivo in sicer je le-to v stilu japonskih riževih ležakov - vsebuje namreč 30% riža, ki naredi pivo bolj suho in bolj pitno.  
 
"Japonski" Pelicon ima kristalno jasno telo zlato-rumene barve, solidno velika penasta bela glava pa se kar hitro izmakne z vrha kozarca. Iz kozarca zapiha nežna aroma, ki jo sestavljajo blage žitne in kruhaste note ter le malenkost bolj zaznavne note sveže pokošene trave. Požirek se pohvali s srednje izrazno hmelno grenkobo, zeliščno in travnato v značaju ter s suhim finišom. Pookus pa v tem duhu še kar nekaj časa pušča svoje sledi po ustih. 
 
Peliconov Ragabiru je zelo lahkotnega telesa in svežega značaja, kar že tako dela zelo preprosto pitnega. Če temu dodamo še prijetne hmeljne lastnosti ležaka, pa je rezultat eno res zelo dobro pitno pivo.  
 

Ragabiru

Ajdovščina

Rižev ležak

4,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → izredno piten ležak, karakteren a preprost, predvsem pa svež

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar