ponedeljek, 1. april 2024

Reservoir Dogs Zepar

Zepar je drugi predstavnik lambikov, ki so jih v pivovarni Reservoir Dogs postavili v svojo Wine Side Story serijo. Tako kot pri Sitriju gre za mešanico različno starih spontano fermentiranih piv, vendar pa so Zeparju dodali še višnje.  

Novogoriški sadni lambik je rahlo motnikavega telesa rubinasto rdeče barve, tanka bela pena pa ni ravno obstojna in kmalu od nje ostane le tanek obroč. Aroma je kar dobro vinska, dopolnjuje pa jo nekoliko bolj zadržan višnjev občutek. Kasneje se razvije še nekaj gumastega pridiha ter nekoliko balzamičnega značaja, višnje pa postanejo še nekoliko bolj pogumne. Začetek požirka je nekoliko bolj trpek in gumast, zraven pa dobimo še nekaj vinskega značaja. V finišu malo podžge značaj balzamičnega kisa, trpek pookus pa še kar dolgo vztraja na jeziku.

Višnjevo obarvan Zepar je lahkotnega telesa in prijetno svežega značaja. V svojih karakteristikah pa je konkreten, kompleksen ter prijetno poseben.
    

Zepar

Nova Gorica

Sadni lambik

7,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → pivo prinese pravi lambikast značaj, višje pa se tudi lepo pomešajo vanj - zelo lepo piten posebnež

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar