nedelja, 14. april 2024

Reset Old School

Old School je v sami osnovi tak kot eden prvih zvarkov te brežiške pivovarne - Pejl Ejl. Oz. je kar Pejl Ejl 2.0, le da je mogoče še nekoliko bolj izpopolnjen. Gre za klasični APA, ki mu značaj podarjajo trije klasišni ameriški hmelji: Simcoe, Cascade in Chinook.
 
Resetov pale ale je kristalno jasnega telesa jantarne barve, velika in kremasta glava, le rahlo umazano bele barve, pa je zelo dolgo obstojna na vrhu kozarca. Aroma je izredno prijetna in vabljiva s svojim klasičnim sadnim hmeljnim značajem izstopajo breskovi pridihi, ki pa jih lepo dopolnjujejo blage citrusne in malo bolj pogumne cvetlične note. Požirek je srednje nežno grenkoben, v bistvu kar nekoliko sramežljiv, v značaju pa je bolj travnato naravnan. V finišu ponudi čisto nekaj malega sladkobe, preden nežen pookus prevzame nadzor za krajši čas. 
 
Old School zaradi vseh svojih lastnosti v bistvu ne bi mogel biti bolj primerno poimenovan. Je lahkoten in svež, preprost v karakterju, s seboj pa prinaša vse tiste (preproste) pale ale lastnosti zaradi katerih je tako popularen stil.  
 

Old School

Brežice

APA

4,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → precej preprost in zelo piten pale ale, v značaju pa zelo všečno klasičen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar