petek, 5. februar 2016

Kratochwill Porter


Ime: Porter
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Baltski porter
Vsebnost alkohola: 6,6%

Ocena: 3,4 / 5

Pivovarna in pivnica Kratochwill je ena naših starejših pivovarn, ki je znana tudi po tem, da proizvede največjo količino piva med našimi mikropivovarji. Njihov Porter, eden izmed vlečnih konjev te pivovarne, je temno pivo stila baltski porter in tako spada med piva spodnjega vrenja.

Postavi se s temno rjavo barvo, skoraj že popolnoma črno, na vrhu pa se pojavi še razmeroma velika in dokaj obstojna pena bež barve. Aroma je precej nežna, vendar v njej še vedno z lahkoto prepoznamo pražene note, ki jih spremlja tudi nekaj blage karamele. V okusu pa prevladuje sladek občutek, ki mu dirigira lahko zaznavna karamela, družbo pa ji dela še nekaj praženega in kavnega priokusa, v zaključku pa tudi rahla grenkoba. 

Gre za srednje lahko pivo, ki ima prijeten kremasti občutek in je tako tudi zelo lahko pitno. Vsebuje nekoliko višjo stopnjo alkohola kot smo navajeni od domačih piv, vendar pa je ta zelo dobro prikrit in neočiten. Aroma je morda res rahlo zadržana, zato pa okus pride res lepo do izraza. Brez dvoma zelo solidno domače temno pivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar