torek, 9. februar 2016

LiLa MiSa Blackened


Ime: Blackened
Pivovarna: Pivovarna LiLa MiSa, Limbuš
Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 5,9%

Ocena: 2,8 / 5

Nano pivovarna LiLa MiSa iz štajerskega konca je odgovorna tudi za tale temačni zvarek po imenu Blackened. Gre za pivo stila črna IPA, ki pa so ga v pivovarni pripravili na svoj način, z nekoliko bolj belgijskim značajem.

Kot se imenu in stilu piva pritiče, nas v kozarcu pozdravi zelo temna, rjava barva, ki je že skorajda popolnoma črna. Na vrhu pa seveda najdemo še srednje veliko in obstojno peno bež barve. Aroma je razmeroma nežna, v njej pa najprej srečamo blage sadne note, ki se ji nato pridružijo še zeliščni toni, vsemu temu pa vlada prisotnost kvasnih arom. Rahla sladkoba napove okus, kasneje pa jo prevzame kvasni značaj in kar konkretna hmeljna grenkoba na koncu. Le-ta se nadaljuje v pookus, v katerem prevladujejo zeliščni priokusi. Čeprav je stopnja alkohola za ta stil razmeroma nizka, pa je alkohol vseeno zelo lahko občutiti.

Gre sicer za okusno in dokaj všečno črno IPO, ki pa se razlikuje od ostalih piv tega stila, ki smo jih navajeni. Ima namreč veliko bolj izraziti kvasasti karakter, ki je značilen za belgijska piva, tako da bo tudi bolj všeč ljubiteljem teh piv. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar