sobota, 22. april 2017

Crazy Duck Ugly Duckling


Ime: Ugly Duckling
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Ovseni stout
Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V klasični Andersenovi pravljici je bil grdi raček pravi posebnež, ki se je nato razvil v lepega laboda, katerega so vsi občudovali. Tudi Ugly Duckling je posebnež med stouti, saj v sebi skriva tudi ovsene kosmiče. V kaj se pa na koncu razvije, bomo videli takoj, ko odpremo steklenico.

Zelo temno rjavo telo tega grdega račka se za krajši čas pokrije še z manjšo glavo, nekoliko umazano bele barve. Zapelje nas z zelo prijetno sladno naravnano aromo, precej bogato, v kateri glavno vlogo odigra temna čokolada. Družbo ji dela še zelo blag pražen dih in nekaj simpatične vanilije. Kremasto telo, sicer nekoliko lahkotnejšega značaja, napove zmerno pražen okus, v ozadju pa se skriva nekaj sladkobe, ki proti koncu pridobi še rahlo grenkobno družbo. Zmeren in trajajoč pražen pookus pa nas še nekaj časa spominjata na tega račka.

Ugly Duckling - preprosto piten ovseni stout, ki bo zaradi svojih lastnosti kot nalašč za popoldansko hitro odžejanje, a obenem tudi zelo primeren za počasno večerno srkanje, prav zaradi svoje gladkosti, ki je darilo ovsenih kosmičev. Poleg tega pa nas pridobi na svojo stran še s prijetno aromo. 
Cena: 2,70€ (0,33l; steklenica) - Že v redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Leclerc (Ljubljana) 
  • trgovine Lidl (po Sloveniji)
  • Okrepčevalnica Bahač (Žiri)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar