sobota, 29. april 2017

Kje se bo dogajalo - maj

Pivo & Burger Fest (20. - 21.5.2017)

Z osmo izvedbo"kultnega" Pivo & Burger Festa se tako začenja že četrta sezona druženja odličnega burgerja in okusnega butičnega piva, ki tako še naprej ostajata najboljša prijatelja in zelo popularen dvojec. Sicer je bilo na letošnjo prvo izvedbo treba počakati malo dlje, bo pa zato toliko slajša.

Za prvi letošnji Fest organizatorji obljubljajo nekaj novosti, ki jih sicer še niso razkrili, nekaj že poznanih stalnic, ter predvsem obilo dobrega vzdušja. Če je soditi po prejšnjih izvedbah se tako v prestolnici zopet obeta odličen dvodnevni dogodek, kjer bo dobre hrane in pijače v izobilju. Pričakujemo lahko skorajda vse glavne slovenske pivovarje ter trgovine s pivom. Kot pa je sedaj postala že skorajda navada, si lahko na festivalu obetamo tudi nekaj popolnoma novih zvarkov. Samo še vreme je potrebno naročiti pravo.

Kdaj, kje in kako


Tudi v četrti sezoni Pivo & Burger Fest ohranja isto lokacijo, to je Pogačarjev trg (ljubljanska tržnica) kjer se bo vse skupaj začelo v soboto 20. maja z začetkom ob 11. uri, zadnja piva pa se bodo natočila v nedeljo 21. maja okrog 11. ure zvečer. Kot vedno lahko več informacij o dogodku in sodelujočih najdete na FB strani Pivo & Burger Fest dogodka.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mi(KK)ro Beer Fest Krško (27.5.2017)

Konec maja bomo na zemljevid krajev, kjer so se dosedaj že odvijali festivali piva, lahko dodali še enega novinca. V Krškem se bo namreč odvil prvi Mi(KK)ro Beer Fest v organizaciji mariborske trgovine Pivarna in skupnosti Visit Krško.

Poleg okušanja dobrih pivskih zvarkov bo Krško zajela tudi dobra glasba (Jardier, Avtomobili in Gramofonoteka), ter različni ulični nastopi, športne igre in družinsko razvajanje. Na festivalu se bodo predstavile nekatere bolj lokalne pivovarne (APE, Kitcher) kot tudi nekateri ostali domači varilci (Lobik, Hopsbrew, HumanFish). Za dobršno mero pa bodo prišli tudi gostje izza meje - Zmajska, The Garden Brewery, Medvedgrad, ter tudi srbska pivovarna Dogma. Na krškem festivalu pa se bo predstavila tudi novost na sceni, to je lokalna Bohorska Pivovarna.

Kdaj, kje in kako

Razlogov za izlet v Krško je tako dovolj. V starem mestnem jedru Krškega se ljubitelje piva pričakuje 27. maja od 13. ure naprej. Za več informacij pa kar na FB stran dogodka Mi(KK)ro Beer Fest Krško.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Festival Slovenskega Craft Piva (27.5.2017)

Na isti dan, kot se bo odvil festival piva v krškem, pa je v prestolnici napovedan tudi Festival Slovenskega Craft Piva. Organizatorji, ki so odgovorni tudi za nedavni Študentski Festival Piva, obljubljajo dogodek, na katerem se bodo predstavili vrhunski slovenski craft pivovarji s svojimi vrhunskimi butičnimi zvarki.

Pivo naj bi pospremili tudi okusni burgerji, v večernih urah pa sledi tudi zabava ob ritmih dobre glasbe, ter seveda nadaljnje okušanje odličnih piv.

Kdaj, kje in kako

Festival se bo odvil 27. maja z začetkom ob 14. uri in sicer v Emonski Kleti ter letnem vrtu le-te. Vstopnina na dogodek pa znaša 1€. Več informacij najdet na FB strani Festival Slovenskega Craft Piva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ni komentarjev:

Objavite komentar