četrtek, 20. april 2017

Kaki Kraft Edita


Ime: Edita
Pivovarna: Kaki Kraft Pivovarna, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Rjavi ale
Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Gospa Edita je 98-letna nona enega izmed ustanoviteljev Kaki kraft pivovarne in kot pravijo, pravi dokaz tega, da pivo lahko pozitivno vpliva na zdravje človeka. In po njej se tudi imenuje ta novi zvarek, interpretacija severno-angleškega rjavega ale piva narejenega skoraj izključno iz angleških sestavin.

Edita se nam tako predstavi z nežnejšo sladno aromo, ki kombinira prijetno karamelo s čisto blagimi svežimi travnimi notami, kasneje pa se priduži še nekaj čokoalde in oreščkov. Neobstojna pena bež barve, od katere ostane le tanek pokrovček, razkrije zelo temno rjavo telo. Nižja stopnja karbonacije rahlo poudari nežnejšo karamelno sladkobo z rahlim praženim priokusom. Na koncu jo uravnoteži zelo rahla hmeljna grenkoba, ki ima čisto blag pikantni značaj. Na koncu pa se Edita poslovi še s krajšim in lahkotnejšim pookusom.

Zaradi svojega prijetnega sladnega značaja in nižje stopnje karbonacije se Edita prikaže kot prava angleška gospa. Poleg tega pa jo odlikuje še preprosta pitnost, česar smo od Kakijevih piv že lepo navajeni, tako da je ta velika bombica skoraj v trenutku prazna.
Cena: 2,90€ (0,66l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Pizzeria Frnažar (Miren pri Novi Gorici)
  • Peloz (Miren pri Novi Gorici)
  • Slaščičarna in picerija Šturje (Ajdovščina)
  • Okrepčevalnica Ku Dobro (Šempas)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar