sreda, 19. april 2017

Green Lobik East Coast NEIPA


Ime: Green Lobik East Coast NEIPA
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini in Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEIPA
Vsebnost alkohola: 7,9%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Kot kaže bo letos eden večjih trendov v svetu pivovarstva NEIPA, ali New England IPA, za katero je značilno zelo motno in gosto telo, nabito s hmeljem in izjemno aromatiko. Pri nas so temu trendu prvi sledili v pivovarnama Green Gold Brewing in Lobik, ki so tudi zaslužni za to kolaboracijsko pivo.

Kot se za NEIPA stil spodobi, nas v kozarcu pričaka popolnoma motno telo blede slamnate barve, ki se pokrije z manjšo puhasto belo glavo. Objame nas precej izrazita in prijetna hmeljna aroma, na čelu s sladkimi sadnimi notami melone, ki jim družbo dela še prepoznaven dih žvečilnih gumijev, zraven pase znajde še kakšen sladek sadež. Okusimo kar konkretno hmeljno grenkobo z nekoliko sladkim sadnim priokusom breskev, zaključek pa pripade rahli toplini alkohola, ki je zelo lepo zakrita, in trajajočemu grenkobnemu pookusu.
 
Pri temu zvarku je takoj jasno, da s hmeljem res niso varčevali, česar pa smo od pivovarne Green Gold (pa tudi Lobik) že navajeni. Zvarek odlikuje tudi izjemno dobro zakrita visoka alkoholna stopnja, nasploh pa gre za zelo prijetno sadno hmeljno bombico, v kateri je zelo zaznavem domači hmelj sorte Styrian Wolf iz kmetije Rojnik. Za popolnost pa morda zmanjka čisto malo intenzitete na aromi.
Cena: 3,90€ (0,5l; točeno) - Mestni Vrt (Žalec)

Kje še ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar