torek, 25. april 2017

Pogis The Wild Wolf


Ime: The Wild Wolf
Pivovarna: Pivovarna Pogis, Mislinja

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Mlada ljubiteljska pivovarna Pogis je zaenkrat edini varilec piva na koroškem koncu. Torej to pomeni, da je njihov The Wild Wolf tudi prvo in zaenkrat edino koroško pivo. Ja, in tudi na voljo je zaenkrat samo lokalno.

Pogisov žareče oranžni volk se nam predstavi s srednje izrazito hmeljno aromo, kjer se znajde nekaj sladkih sadežev in blag pridih borovcev, vse skupaj pa deluje zelo sveže. Pod srednje veliko in ne pretirano obstojno belkasto glavo se v ozadju znajde solidna sladna hrbtenica, kjer nekoliko izstopa karamela, ter tako poskrbi za ravnotežje. Srednja hmeljna grenkoba, ne pretirana a zaznavna, s seboj prinese nekaj sadnih priokusov melone in jagodičevja, ter rahlo spomni še na zvečilni gumi. Pivo se zaključi s krajšim in nežnejšim pookusom, ki tako dopolni celoto tega lahkotnejšega jantarnega piva.

The Wild Wolf, nežnega duha in precej uravnoteženega telesa, nam v svojem hmeljnem značaju prinese zanimivo in prijetno kombinacijo okusov, ki pa nam v trenutku pove, da v sebi skriva tudi hmelj sorte Styrian Wolf (če to ni bilo že pri imenu jasno). Nežno, lahkotno ter pitno.
Cena: 3,20€ (0,5l; točeno) - Punkt (Kotlje)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar