ponedeljek, 17. april 2017

Lobik Belgian Saison


Ime: Belgian Saison
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Nov mesec, novo pivo izpod rok fantov iz mariborske pivovarne Lobik. Tokrat je iz pip pritekel belgijski saison, torej spet nekaj kar pogleduje proti svetu kislih piv - ampak tega smo se sedaj počasi že navadili od teh fantov.

Nov Lobikov zvarek nas bo že v aromi razvajal z izrazitim kiselkastim značajem z veliko belega vina in grozdja. Zelo izrazita, a sveža in osvežilna aroma, ki prodre izpod manjše bele glave motnega in zlato obarvanega piva. V okusu bomo najprej spoznali rahlo pikantnost in nežno kiselkast priokus, ki je popolno nasprotje od njegove ostrine v aromi, čeprav nas proti koncu vseeno kar lepo stisne s svojo kislino. V finišu pa nas nato še zasuje z ekstra izrazitim zeliščno/začimbnim priokusom, ki popolnoma prevzame nadzor nad pivom.

Prijetno aromatično pivo, ki s svojo aromo in začetkom napove lahkotno kiselkasto izkušnjo. Nato pa ima na koncu vendarle preveč izrazit zeliščni značaj, ki kar precej zmoti celoten značaj piva. Razen, če vam je ta zeliščni karakter res pri srcu.
Cena: 2,90€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar