torek, 18. julij 2017

Hopsbrew Slamnik


Ime: Slamnik
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Poleti je v hudi pripeki slamnik nujna oprema. Če ne tisti za na glavo, pa tisti z veliko začetnico in v tekoči obliki, ki ga na domžalski Kuhni na Plac ponuja pivovarna Hopsbrew.

Pred nami se pojavi zelo motno in bledo, sončno oranžno-rumeno telo (kot pomarančni sok), zakrije pa ga še mala bela penica, ki tam ostane kar nekaj časa. Objame na izjemno prijetna sadna aroma tropskega značaja, na čelu katere se postavljajo agrumi in ananas. Solidna hmeljna grenkoba se razločno predstavi takoj na začetku, iz arome pa se v okus lepo prenesejo tudi citrusni priokusi grenivke in limone, ki pivu še dodajo nekaj potrebne poletne svežine in kiselkastega karakterja. Nekaj sladkobe proti koncu poskrbi, da finiš ni presuh, dolg in izrazit grenkobni pookus pa še dolgo postava v naših ustih.

Gre še za eno zelo okusno pivo iz pivovarne Hoopsbrew, kar pa so ljubitelje piva tam že lepo navadili, oz. razvadili. Poletnega, lahkotnega telesa in poln svežine pa bo kot nalašč za preganjanje žeje v največji vročini.
Cena: 2,5€ (0,4l; točeno) - Kuhna na Plac (Domžale)

Kje še ga najdem?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar