sobota, 1. julij 2017

Mali Grad Trojka


Ime: Trojka
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Ameriški močni ale
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,8 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

V kamniški butični pivovarni Mali Grad so na začetku poletja praznovali svoj tretji rojstni dan, za katerega so si kar sami podarili darilo - posebno rojstnodnevno pivo Trojka. Opisali so ga kot dvojni pale ale, torej se je obetalo nekaj dvojno okusnega.

Le rahlo motnikavo telo je popolnoma žareče zlate barve, kot se za slavljenca seveda spodobi, da izstopa. Zelo nežna sadna aroma z breskvami in hruškami se predstavi na začetku, v ozadju je še nekaj travnatega diha. Vseeno pa celotno gledano lepo vleče na sadno stran, kasneje še z dodatkom tropskega ananasa. Srednje polno telo nas pozdravi z začetno sladkobo, ki jo v nadaljevanju lepo uravnovesi nežnejša grenkoba in nato še srednje zaznaven pookus.

Prijetno pivo, ki sicer ni prineslo tiste željene dvojne doze užitka, kot bi morda pričakovali. Vseeno pa lahkotno pitno pivo z nekoliko bolj sladkim karakterjem in izredno dobro skrito vsebnostjo alkohola. Pivo v katerem se da uživati, a brez kakšnih posebnosti. V vsakem primeru: Vse najboljše Mali Grad.
Cena: 2,90€ (0,5l; točeno) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)

Kje še ga najdem?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar