sreda, 12. julij 2017

Kaki Kraft Osimo


Ime: Osimo
Pivovarna: Kaki Kraft Pivovarna, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: točeno (omejena izdaja)

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Leta 1975 sta Italija in takratna Jugoslavija podpisali Osimske sporazume - pakt o pospeševaju gospodarskega sodelovanja med tema dvema državama. Leta 2017 pa sta pivovarja Kaki Kraft potovala po Italiji, kjer sta naletela na domačo sladarno. Ni bilo treba veliko in skuhalo se je pivo z italijanskim sladom, slovenskim hmeljem Celeia in nekaj malega bezga. To je Osimo.

Osimo se predstavi v zelo motni zlato rumeni barvi, pokrit s srednje majhno belo kremasto glavo, ki pa je kar lepo obstojna. Izpod nje leno prileze zadržana aroma, rahlo bezgova in s konkretno sladno, medeno osnovo. Lahkotnega telesa in šumeče karbonacije, Osimo deluje zelo sveže - v začetku z izrazitim medenim priokusom, proti koncu pa za ravnotežje poskrbi lahkotnejša grenkoba in krajši pookus s čisto nežnim poprastim značajem.

Osimo, za sedaj edini fant izpod rok Kakijevih pivovarjev, je tako lepo uravnoteženo in izredno osvežujoče pivo. Lahkotno pitno in nežnejših okusov, ki pa ga vsebnost mehurčkov naredi še toliko bolj svežega in osvežujočega. En čisto preprost fant. 
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Karavana Domačih Pivovarn (Kranj)

Kje še ga najdem?
  • Rio Bar (Nova Gorica)
  • Karavana Domačih Pivovarn (Škofja Loka)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar