četrtek, 6. julij 2017

Tektonik OL #6 Belgian Saison


Ime: OL #6 Belgian Saison
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Tektoniki s svojo serijo Odprte Lige zelo radi pogledajo v eksperimentalne vode in zvarijo piva, ki so na voljo le dokler jih ne zmanjka. Tokrat so v kotel dodali slovenski hmelj Aurora, novozelandsko Motueko in hibiskus. Nastal pa je ta belgijski saison.

Tektonikov novi zvarek izstopa že s svojim izgledom - ognjeno žareča oranžna barva privablja poglede, izgled pa dopolni še tanjša bela glava. Aroma je na začetku zelo nežna. Pokaže se le nekaj začinjenih tonov, kasneje pa se pridružijo še rahla zelišča z nekaj usnjenega pridiha in sladkejši cvetlični vonj, ki nato prevladuje. Okus resnično nekoliko spominja na čaj, saj ga napove sladek cvetličen začetek, zaključi pa zeliščno/začinjen občutek z nekaj kletnega občutka v ozadju. Vse skupaj pa ima razmeroma suh značaj.

Definitivno zelo všečen zvarek, sicer nekoliko bolj rahlega značaja in lahkotnejšega telesa, a pivo v sebi skriva še vedno dovolj "čajastega" karakterja, ki mu da tisti poseben pečat. Simpatičen in lahkotno piten in izjemno osvežilen.
Cena: 3,10€ (0,33l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Urban Piqniq (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar