sobota, 15. julij 2017

Lobik Grisette


Ime: Grisette
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Grisette
Vsebnost alkohola: 3,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Če je bil v izvirniku saison pivo delavcev na kmetiji, potem za grisette velja, da je bil pivo (belgijsko-francoskih) rudarjev. Poimenovan po sivih uniformah deklet, ki so fantom ponujale lahkotno osvežitev ob izhodu iz rudnika. Tudi Lobiki znajo po francosko.

Na prvi pogled nam v oko brez dvoma pade izjemno motna in bleda slamnata barva tega piva, ki se za nekaj časa pokrije še s srednje veliko kremasto glavo bele barve. Odlikuje ga kar lepo izražena kletna aroma s tistim značilnim, domačim "kmečkim" pridihom, kot se seveda spodobi. Kiselkasti značaj je v tem zvarku sicer zaznaven, a vseeno bolj nežen. Tako poleg kisline do izraza lepo pridejo še pomarančni in limonasti priokusi, nekaj usnjenega značaja in nekoliko bolj občutne začimbe, ki se nadaljuje tudi v pookus.

Lahkotnejši zvarek z nizko stopnjo alkohola, ki s svojimi značilnostmi malo spomni tudi na cedevito, oziroma na šumeče tablete. Drugače pa lahkotno začinjen, simpatičen in predvsem svež ter osvežilen.  Parlez-vous français? 
Cena: 2,50€ (0,3l; točeno) - Mi(KK)ro Beer Fest (Krško)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar