petek, 14. julij 2017

Tektonik OL #7 Single Hop Summit IPA


Ime: OL #7 Single Hop Summit IPA
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Pod številko 7 Tektonikove Odprte Lige, ki je na voljo samo vsakič in nikoli več, se skriva zvarek stila IPA. Zvarjen je z eno samo sorto hmelja (single hop) in sicer je to ameriška Summit sorta, ki je zadolžena za grenkobo v tem kreativnem zvarku.

Pivo zelo lepo zaznamuje izrazita in prijetna sadna aroma hmelja, v kateri prednjačijo arome tropskih sadežev in agrumov. Popolnoma motno telo, ki je oranžno-zlate barve, se za krajši čas pokrije s tanjšo umazano belo glavo, a ta kaj kmalu izpuhti. V okus se iz arome prenesejo citrusni priokusi, ki so zelo nežni, ter tudi sladkoba sadja, medtem ko je sladna hrbtenica s piškoti zelo zadržana v ozadju. Celotnemu okusu pa zavlada zelo solidna in občutna hmeljna grenkoba, ki v trajajočem pookusu še dolgo pušča svojo sled.

Tektonična Summit IPA se tako pokaže v zelo všečni in okusni luči. Zvarek zaznamuje na eni strani sladkejši karakter v sadni aromi, nasprotuje pa mu konkretno grenkobni značaj v okusu. In na tak način dobimo točno tisto, kar si od modernih IPA piv tudi želimo.
Cena: 3,30€ (0,3l; točeno) - Odprta Kuhna (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar