torek, 4. julij 2017

Lintvern Polesnjak


Ime: Polesnjak
Pivovarna: Pivovarna Lintvern, Bohinjska Bistrica

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,7 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Stara legenda pravi, da je v bohinjskih gozdovih živel grbast škrat z rdečo kapico po imenu Polesnjak, ki se je rad skrival v lesu in v temi človeku skočil za vrat. Po tem škratku pa je ime dobil tudi najnovejši IPA zvarek bohinjske pivovarne Lintvern.

Polesnjak se v kozarcu prikaže v ekstra motni umazano oranžni barvi, namesto v drevo pa se skrije pod manjšo puhasto glavo umazano bele barve. Ko le-ta počasi izginja, v naš nos puhtijo lepo izražene in prijetne tropske arome hmelja - ananas, mango, pa še kakšen tropski eksot. Začetek priprade rahlemu sadnemu značaju, ki nas pozdravi s svojo sladkobo. Medtem pa nadaljevanje pripade zmerni hmeljni grenkobi, ki v pookusu konkretno pridobi na moči in ostrini, ter na jeziku še dolgo pusti svoj grenkobni pečat.

Polesnjak pivca zapelje s svojo všečno aromo, glede na svoj nekoliko umirjeni značaj med samim pitjem pa ima  kasneje precej konkreten grenkobni karakter, ki v vsej svoji ostri luči zasije v pookusu. Kar konkretna hmeljna bombica, ki udari s svojo grenkobo, nad čimer pa se ljubitelji IPA piv nikakor ne bodo pritoževali.
Kje še ga najdem?
  • Luštarija (Kranj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar