torek, 13. marec 2018

Barut EXP002 Orange Barrel Berliner


Ime: EXP002 Orange Barrel Berliner
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Berliner weisse
Vsebnost alkohola: 3,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

V kamniški "mešalnici" piva so za otvoritev novega ljubljanskega kraft lokala po imenu Lajbah pripravili enega izmed svojih eksperimentalnih zvarkov. Gre za posebno verzijo že znanega Summer Snow piva z Brett kvasovkami, ki so ga še dodatno oplemenitili z olupki pomaranče in ga postarali v hrastovih sodih.

V kozarcu se pod večjo in precej neobstojno belo glavo znajde le malenkost motnikavo pivo zlate barve. V aromi se najprej pokaže dokaj izrazit usnjeni dih z nekaj dodatka sadja, družbo pa mu dela zelo značilen kiselkasti vonj vinske kleti, ki postane nato še nekoliko bolj izrazit. Blažja sadna kislina lepo spodbode naše brbončice, tudi v okusu pa je zaznati že prej omenjeni usnjeni značaj. V finišu kislina usta povleče malo skupaj, vse pa se zaključi s prijetno suhim značajem.

Zaradi lahkotnega telesa, nizke stopnje alkohola in zmerno kiselkastega ter osvežilnega značaja je to pivo zelo preprosto pitno, predvsem pa bo odžejalo in ponudilo tudi pravo spremljavo kakšnemu pivskemu prigrizku.
Cena: 4,00€ (0,5l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar