sreda, 7. marec 2018

Carniola Ninkasi


Ime: Ninkasi
Pivovarna: Carniola Brewrey, Žirovnica

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Tisti, ki jim je zgodovina blizu bodo najbrž ime Ninkasi prepoznali kot staro sumersko boginjo. Tisti, ki jim je blizu tudi svet piva pa bodo vedeli, da gre za boginjo piva. No, ta gorenjski Ninkasi pa ima popolnoma drugačno vlogo. Na nek način je znak ljubezni, saj je pivovar ta tropski IPA zvaril v čast svoje drage.

Izpod večje in puhaste umazano bele glave počasi a vztrajno prodirajo zelo vabljive tropske sadne note - v košarici sadja se znajde velik kup agrumov, ananas, za nameček pa še kakšen mango, medtem ko nekoliko z zamudo prihiti še sočna in ostra melona. Jantarni Ninkasi nam že ob prvem stiku z jezikom pokaže kako lepo vse te sadne tone prenese tudi v okus, še posebej svoje citrusne priokuse, poleg pa tudi nekaj sladkobe in bolj zadržano melono. Zmerna grenkoba vsemu temu sadju ponudi pravo ravnovesje, ta grenkobni značaj pa se nadaljuje še v nekoliko krajši pookus.

Lahkotni Ninkasi je pravi tropski IPA - v njem se namreč sreča veliko sadnih pridihov v aromi, v okusu pa potrebna grenkoba. Sveže pivo, morda nekoliko bolj nasitno s svojo melono, ki pa deluje izjmeno osvežilno, in bo na ležalniku kar pravi nadomestek tropskega koktejla.
Kje še ga najdem?
  • Carniola Taproom (Žirovnica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar