petek, 9. marec 2018

Lobik P.O.B.


Ime: P.O.B.
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEIPA
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 4,4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Ko so v Sir William's Pubu praznovali 20. let so jim tudi pri prijateljih iz pivovarne Lobik prirpavili nekaj posebnega. In ker po 20. letih nisi več pub ampka POB, so jim tega tudi zvarili - izjemno sočen NEIPA zvarek z dvojno dozo hmelja Mosaic.

Lobikov P.O.B. že na prvi pogled pove, da lahko pričakujemo nekaj res sadnega, saj s svojo ekstra motno in bledo rumeno-zlato barvo takoj spomni na gosti breskov sok. Izpod srednje velike bele glave, ki za sabo pusti Idrije vredno čipko, pa začnejo na plano prihajati prijetni in izraziti tropski namigi - ananas, mango, breskve in za povrhu še kup agrumov. V okusu nas pozdravi srednja hmeljna grenkoba, ravno pravšnja, ki jo spremljajo še sladki sadni priokusu. Konec pripade nekoliko bolj suhemu značaju in trajajočemu grenkobnemu pookusu.

P.O.B. je super sadno in osvežilno pivo, ki nas bo s svojim nekoliko gostejšim telesom tudi zelo lepo napolnilo. Zapeljal nas bo že na prvi pogled, čeprav je super vabljiva aroma brez dvoma njegova glavna odlika, okus pa tudi ne zaostaja. Sočno in juicy kot se le da.  
Cena: 3,30€ (0,3l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Huda Kava (Maribor)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar