ponedeljek, 16. december 2019

Brewwood Abies Alba


Ime: Abies Alba
Pivovarna: Brewwood Craft Brewery, Kočevje

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,1%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V kočevskih gozdovih ne najdemo samo medvedov, ampak se tam vari tudi pivo. Med drugim tudi tale zlati ale, ki bi mu lahko nadeli domače ime bela jelka. Pivu pa značaj podarjajo domače sorte hmeljev - bobek, celeia in styrian wolf.

Kočevski golden ale je zelo motnikavega telesa in žareče zlate barve, minimalna bela glava, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa v trenutku izgine. V aromi prevladujejo precej nežne sadne arome, mogoče tudi malenkostno citrusaste, z zelo blagim ozadjem borovcev. Okus je nekoliko bolj pogumen, čeprav še vedno zmerno zadržan. Srednja grenkoba z dodatkom agrumov na rahlo podraži po jeziku, v pookusu pa prevlada značaj borovcev s svojo zmerno grenkobo.

Abies Alba je pivo lahkotnejšega telesa, ki ga kar lepo zaznamuje svežina borovcev. Je preprostega značaja, a vseeno dovolj izrazitega okusa, njegova glavna odlika pa je preprosta pitnost.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → lahkotno piten, malo bolj boravčasto naravnan v okusu (ampak s tem ni nič narobe), drugače pa brez kakšnih posebnosti - pač golden ale kot je
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar