sobota, 7. december 2019

Klubar IPA


Ime: KluBar IPA
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Rdeči IPA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Posebej za kranjski KluBar Gastropub so v pivovarni Mali grad zvarili rdečo različico IPA piva, kateremu barvo daje mešanica karamelnih sladov, za okuse in arome pa poskrbi mešanica hmeljev. Pravijo, da gre za pivo z repom in glavo.

Že po imenu je jasno, da bo kozarec poln rdečkasto-bakrenega veselja, kar precej motnikavega na pogled, na vrhu pa sedi srednje velika in kar lepo kremasta bela glava, ki še kar potraja tam. Rdeči IPA odlikuje zelo vabljiva in precej izrazita sladka aroma tropskega sadja z nekaj dodatka kiselkastih citrusov v ozadju, vendar le-ta kar kmalu pobegne. Srednje izrazita hmeljna grenkoba pride do izraza s kar suhljatim in malo zeliščnim značajem. Nežna karamelno-piškotna sladkoba v finišu, pa se anto nadaljuje še v pookus, ki je sicer nekaj krajši a lepo izrazen.

Klubski Red IPA s svojim lahkim telesom, nižjo stopnjo alkohola (za IPA stil) in sadnimi značilnostmi prinese spomine na poletje, a z nežnim karamelnim karakterjem pogleda tudi proti bolj hladnim dnem. IPA za vsak dan, potem.




  • KluBar Gastropub (Kranj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo lahkotno piten, dovolj preprost in z všečno aromo, ki pa na žalost vseeno malo prehitro izpuhti - drugače pa zelo všečen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar