sobota, 11. januar 2020

Cesar Božiček


Ime: Božiček
Pivovarna: Pivovarna Cesar, Mirna Peč

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Božič je poseben čas tudi za ljubitelje piva. Takrat na plano namreč priplavajo tudi posebna bolj ali manj božična piva - ponavadi nekoliko bolj začinjena in z višjo stopnjo alkohola. In enega takega imajo tudi v dolenjski pivovarni Cesar.

Cesarjev Božiček je temno rjave barve, no v bistvu že kar popolnoma črne, na vrhu pa ima poveznjeno umazano belo in ne ravno obstojno pokrivalo. Aroma je precej nežne, a vabljive praznične narave. Zazna se nekaj blagih čokoladnih not ter nekaj malenkost bolj izraženih božičnih začimb - janež, klinčki pa še kaj prazničnega za zraven. V okusu prevlada srednja grenkoba, kar nekoliko bolj kvasastega značaja ter z nekaj začinjenega občutka za na koncu.

Božiček je pivo lahkotnejšega telesa  s svojimi začinjenimi značilnostmi pa bo prinesel spomine na božične praznike - bolj v aromi kot v okusu, ampak vseeno.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer ni napačen, v aromi je dosti všečen, a v okusu mi ima preveč kvasast značaj, malo težje mi je piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar