torek, 28. januar 2020

Rdeča Češnja


Ime: Rdeča Češnja
Pivovarna: Hudo Pivo, Novo mesto

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V novomeški Qlandii lahko za osvežitev in posladek obiščete tudi Smoothie & Juice Bar Rdeča Češnja, kjer od nedavnega najdete tudi njihovo pivo - seveda z okusom češnje. Le-to je nastalo v sodelovanju z lokalno pivovarnico Hudo Pivo in bo poskrbelo, da tudi med nakupi ne bo žeje.

Češnjev pivski posladek je skorajda popolnoma čistega oranžno-jantarnega odtenka, na vrhu kozarca pa za nekaj časa postoji umazano bela glava. V aromi, ki je dokaj nežne sorte, je zaznati nekaj zrelih, bolj sladkih kot kislih dihov češnje. Tudi v okusu se brez težav zazna prisotnost češnjevega karakterja - nežna sladkoba, ki jo dopolnjuje blažja grenkoba z rahlo dražečim značajem na jeziku. Ta občutek rahlo kiselkasto-dražečega značaja pa se nadaljuje še v kar trajajoč pookus.

Rdeča Češnja je lahkega telesa in zelo osvežilnega značaja v katerem je dobro prepoznavna prisotnost češenj, še posebej v okusu. To ni češnjevo pivo (kot smo jih vajeni iz belgijskih koncev), ampak je pivo z dodatkom češnjevega značaja.




  • Smoothie & Juice Bar Rdeča Češnja (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → sicer bi si sam želel več češnjevega karakterja, toda vseeno so le-te lepo prepoznavne, pivo pa osvežilno pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar