ponedeljek, 6. januar 2020

Menin'c Zimski Ale


Ime: Menin'c Zimski Ale
Pivovarna: Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi pod Menino so v pivovarnici zvarili nekaj posebnega za zimski čas - Menin'c Zimski Ale. In seveda, so to zimsko pivo naredili s pravo dozo začimb - cimet in ingver kombinirata z janežem in muškatnim oreščkom na podlagi njihove domače aurore in celeie.

Zimski Menin'c je tako zelo motnikavega ognjeno-žarečega izgleda, katerega dopolnjuje manjša in neobstojnejša bela glava. Aroma je lepo praznično obarvana, saj v njej prevladuje dobro začinjen občutek na čelu z nežno svežino ingverja in prazničnostjo janeža, celota pa z rahlo kiselkastim značajem kar lepo spomni na kuhano vino. Tudi v okusu ne zaostaja s prazničnim značajem - srednje nežno grenkobo namreč dopolnjujejo začinjeni priokusi, kjer malenkost izstopa ingver, je pa celotna kombinacija začimb lepo uravnovešena.

Zimski Ale, ki ga je navaril Menin'c, je lahkotnejšega telesa in rahlo nežnejšega značaja, je pa vseeno do popolnosti zaznamovan z začinjenim karakterjem, ki pivu res poda praznične občutke.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten; začimbe so dovolj prisotne, da dajo značaj, a dovolj nežne zame, da ne prevzamejo preveč okusa ali ga naredijo težje pitnega, so lepo uravnovešene
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar