sreda, 29. januar 2020

Mali Grad Teta Iz Amerike


Ime: Teta Iz Amerike
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Pilsner

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Teta iz Amerike je še eden izmed izletov pivovarne Mali Grad v ležakaste vode. V osnovi enak jot njihov (slovenski) Dry Hopped Pils, le da Teta s seboj prinese poznane ameriške okuse, za katere poskrbijo hmelji centennial, cascade in mosaic.

Že kristalno jasno zlato obarvano telo lepo prikazuje svoj ležakast značaj, prekriva pa ga kot sneg s kamniško-savinjskih Alp bela in puhasta glava. Izpod nje prisopihajo lepo izrazne tropske sadne hmeljne note, s katerimi Teta vabi v svoj ameriški objem, spremlja pa jih še cvetlično parfumast vonj. Solidna grenkoba s poštenim travnatim značajem lepo draži po ustih, k temu žgečkljivemu občutku pa še bolj pripomore poprast finiš.

Teta iz Amerike je svežega in čistega ležakastega značaja ter lahkotnega telesa, ki lepo steče po grlu. V aromi pokaže svoje ameriške korenine, ki jih v okusu lepo pokombinira s klasičnim (tradicionalnim) ležakastim okusom.




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
  • Pod Skalo (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo piten, preprost a vseeno poln značaja - se mi dopade kombinacija sadne arome in tradicionalnega okusa
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar