nedelja, 26. januar 2020

Lobik Make Despacito Great Again


Ime: Make Despacito Great Again
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Trojni NEIPA

Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NEIPA, dvojni NEIPA, trojni NEIPA - pri Lobikih imajo pokrito prav vse. Poimenovano po eni najbolj nadležnih pesmi v zadnjem obdobju, Lobiki predstavljajo svojo poslastico Make Despacito Great Again - če jim že glasbeni okus šepa, jim vsaj varjenje piva ne.

Manjša milnata glava bele barve za kratek čas v kozarcu zastre pogled na malenkostno motnikavo zlato-oranžno obarvano telo Despacita. Aroma je tipično všečna in vabljiva, hmeljni značaj pa se izrazi s tropskimi sadnimi notami precej sladkega značaja zrelega, oziroma že kar prezrelega sadja. Srednja grenkoba je lepo umirjena, nekaj sadne sladkobe na trenutke kar prevlada, v finišu in pookusu pa pivu pusti kar občutno in konkretno dolgo sled.

Make Despacito Great Again je sicer dokaj lahkotnega, oziroma lahkotnejšega telesa, v požirku pa zelo lepo pogreje s svojo kar konkretno vsebnostjo alkohola, ki nato greje še kar nekaj časa. Konkretno in hmeljno, kot to večkrat naredijo Lobiki.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → sicer pitno in ne preveč konkretno, ampak so me Lobiki že kar razvadili s svojimi pivi - tale ima malo preveč izrazit alkohol in je kar pošteno nasiten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar