sreda, 15. januar 2020

Tektonik Grace III


Ime: Grace III
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Belgijski močni ale

Vsebnost alkohola: 8,5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi ob koncu leta 2019 so v ljubljanski pivovarni zvarili svojo praznično obarvano in naravnano Grace - tokrat že tretjo verzijo le-te. Letošnji "toplozimski" zvarek je dvojno hladno hmeljen tripel v belgijskem stilu, ki pa pride s kar zavidljivo stopnjo alkohola.

Tektonikova Grace je popolnoma jasnega, kristalno zlatega telesa, ki ga za kar dolg čas prekrije srednje velika in snežno bela glava. Aroma je precej nežne narave, vseeno pa ponuja nežne kvasaste note, nekaj malega suhega sadja s sladkim značajem in rahlo bolj pogumen začinjen duh s travnatim pridihom za zraven. V okusu podraži srednja grenkoba, ki jo dopolnjuje kar lepo začinjen občutek, nekaj sladkobe pa s seboj prinese sadno-cvetličen karakter. Blago poprast in malenkostno kvasast finiš pa zaključita to celoto.

Tretja iz serije prazničnih piv po imenu Grace je precej bolj belgijsko naravnana, vseeno pa pri tem ne pretirava preveč in ostane dovolj preprosta tudi za tiste, ki niso ljubitelje belgijskega stila. Prav tako pa zelo dobro skriva tudi svoje %.




  • trgovine Špar (po Sloveniji)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → sicer lahko piten, ampak mi belgijski (kvasast) značaj ni preveč blizu ali pri srcu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar