torek, 14. januar 2020

Protagonist Winter Ale


Ime: Winter Ale
Pivovarna: Protagonist Beer, Celje

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 7,6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Winter Ale je prvo pivo iz serije CollabBeer, ki so ga Protagonisti zvarili skupaj s pivovarno Haler. Praznični značaj v pivu so ustvarili s pravo kombinacijo sladu in dodatkom lupine pomaranče ter cimetovih palčk.

Protagonistov zimski ale je popolnoma črne barve, temne kot najtemnejša noč, prekriva pa ga srednje velika in še kar lepo obstojna bež glava. V aromi pridejo do izraza sladne note s piškotnim in rahlo čokoladnim značajem, kasneje pa še nekaj praženosti in blag začinjen duh v dodatku. Najprej pride do izraza srednja čokoladna sladkoba, katero pa v ravnovesje postavlja hmeljna grenkoba srednje izraznosti. V finišu se pojavi še prijeten praženo-čokoladni značaj, ki se nadaljuje tudi v pookus.

Winter Ale, ki so ga s skupnimi močmi zvarili v štajerskem koncu, je prijetnega srednje polnega telesa in simpatičnih sladnih lastnosti, ki pridejo lepo do izraza in pivo delajo lahkotno pitno in tudi všečno.




  • Zlata Jama (Celje)
  • MCC Kavarna (Celje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → simpatičen, lahkotno piten in ne preveč zakompliciran - dober v svoji preprostosti, ampak vseeno malo prazničen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar