sreda, 4. marec 2020

Omnivar/Old Street Into The Breach


Ime: Into The Breach
Pivovarna: Omnivar Brewery, Ljubljana v sodelovanju z Old Street Brewery, London (Anglija)

Stil piva: Cesarski stout

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Na enem izmed svojih potovanj v London, so fantje iz Omnivar skupaj z lokalno pivovarno Old Street Brewery zvarili tudi skupno pivo stila cesarski stout. Da pa ne bo šlo kar za navaden primerek stila so vanj dodali slovenski hmelj, pivo pa je fermentiralo na grozdih Pinot Noira.

Nastalo je kot nafta črno pivo, njegov izgled pa dopolnjuje in zaključuje tanka bež obarvana glava, katera ne traja ravno dolgo. V ospredju arome prevladuje nekaj meda, ki pride lepo do izraza nad blago čokolado in nežnimi piškoti. Okus je srednje sladek, tako s piškotnim značajem, kot tudi z medenim, ki pride s svojim sladko-kislim občutkom zelo lepo do izraza, malo potegne tudi k limoni. Nežnejši pookus pa ne potraja ravno dolgo na jeziku.

Plod slovensko-angleškega sodelovanja je srednje polnega telesa in svilnatega značaja. Je nekoliko bolj preprost kot smo morda vajeni od cesarskih stout piv, malo bolj nežen in brez občutnega alkohola. Ga pa zelo lepo zaznamuje dodatek meda, ki pride ravno prav do izraza.




  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → čeprav nisem največji ljubitelj medu, se mi v tem pivu ta medeni značaj lepo dopade, čeprav bi si morda želel, da bi bil celotno gledano vseeno malo manj preprost in bolj drzen - je pa vseeno zelo všečen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar