ponedeljek, 30. marec 2020

Rikon Kaldora


Ime: Kaldora
Pivovarna: Rikon Brewery, Maribor

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

S pivom Kaldora se v štajerski mali pivovarnici Rikon pripravljajo na prijetnejše vreme in višje temperature. Gre namreč za poletni ale, ki mu tisti željen značaj podarja ultra popularni hmelj citra.

Kaldora je izjemno motno pivo popolnoma umazane zlato-rumenkaste barve, njegov izgled pa dopolnjuje tanjša bela glava, puhasta in popolnoma neobstojna. Prijetna hmeljna aroma se izjemno lepo pokaže z izrazitimi citrusnimi notami grenivke, limone in limete, le-te pa zelo dolgo in konkretno izražajo svežino tega zvarka. Srednja grenkoba je nekoliko travnato-zeliščnega občutka, kar pride še bolj do izraza v finišu in krajšem pookusu, kjer s suhim občutkom pusti svojo sled. Vmes pa se za dodatek svežine pokaže še kak citrusni priokus sem ter tja.

Poeltna Kaldora je lahkotnega telesa in zelo lepo svežega in osvežilnega značaja, zaznamovanega s citrusi. Lahkotno pitno pivo s poletnim pridihom, ki bo osvežilo in odžejalo pivca s svojim preprostim značajem.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → sicer lepo piten, citrusi so v začetku lepo izraženi na kratko, v okusu pa je morda malo preveč izrazen zeliščni značaj v koncu požirka
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar