sobota, 21. marec 2020

Rikon Brunis


Ime: Brunis
Pivovarna: Rikon Brewery, Maribor

Stil piva: Rjavi ale

Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Brunis je rjavi ale, zvarjen v angleški maniri varjenja tega stila, prihaja pa iz štajerske prestolnice. Tam ga namreč varijo v mladi pivovarnici Rikon kot enega izmed svojih premiernih piv na slovenski sceni kraft pivovarstva.

Umazano rjav Brunis je za kar nekaj časa prekrit s sicer manjšo, a lepo kremasto bež obarvano glavo. V aromi lepo pokaže svoj tipičen oreškast značaj, ki ga dopolnjujejo še zelo blage piškotaste note in čisto subtilen pražen duh za dodatek. V okusu prevladuje srednje izrazna hmeljna grenkoba, nekoliko travnata, dopolnjujejo pa jo oreškasti priokusi in zelo blaga sladkoba, ki spomni na piškote. Rahlo pražen pookus pa nato na koncu še kar nekaj časa poleži v ustih.

Brunis iz pivovarne Rikon v sebi skriva vse tipične lastnosti angleško naravnanega rjavega ale piva, a je obenem tudi malo bolj nahmeljen, kar bo po okusu tudi malo bolj hmeljno razvajenih pivopivcev.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo všečen, oreškast kot paše in lepo hmeljen - sicer bi mogoče pasalo malo več sladkobe, ki bi se lepo ujela s stilom in aromo, ampak vseeno steče kot namazan
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar