nedelja, 22. marec 2020

Union Dragon's Selection Funky Kveik


Ime: Dragon's Selection Funky Kveik
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v največjem pivovarju pri nas so podlegli navdušenju nad norveškim tradicionalnim kveik kvasom. Za svojo pivnico so namreč v omejenih količinah pripravili pivo "za vse avanturiste in vse, ki razmišljate zunaj okvirjev" - Funky Kveik.

Na pogled je Funky Kveik precej motnega telesa, žareče oranžno-zlate barve, izgled pa dopolnjuje tanjša bela glava, ki se kar kmalu izmuzne. V aromi ga predstavlja zelo nežen sadni vonj, kateremu se kasneje pridruži zelo blag zeliščni piš, vendar je vse skupaj zelo sramežljive narave. Rahla sladkoba se pojavi v začetku, sledi pa ji solidna in srednje izrazna grenkoba s kar nekaj več zeliščnega značaja, ki pa vseeno ni premočan. Rahlo poprast občutek pride v finišu, zaključi pa ga nežen pookus.

Funky Kveik, del izbora ljubljanske Pivnice Union, ki se sedaj imenuje Dragon's Selection, je lahkotnejšega telesa in lahkotne pitnosti. Sicer ponuja malo drugačen značaj kot običajno (zaradi kveika), vendar pa je obenem ta poseben karakter zelo nežen in subtilen. Nevajeni okusi ga bodo najbrž zaznali prej, tisti, ki pa so takega karakterja že vajeni pa se bodo morali kar bolj potruditi.




  • Pivnica Union (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → preprost, sicer mu kveik da nekaj zelo blagega karakterja, ampak precej prenežen za moj okus; sicer pa zelo lahko piten in v redu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar