torek, 17. november 2020

Lobik Speedoman


Speedoman, poletni superjunak iz pivovarne Lobik, je pripravljen za poletje - pa četudi poletja ni več. Pivo, ki naj bi v trenutku izginilo iz kozarca, fantje iz Maribora pa so ga zvarili v glavnem s hmeljema Galaxy in Simcoe.

Speedoma je napravljen v popolnoma motno in zelo bledo zlato-rumeno opravo, razkrije pa se šele ko se bela puhasta glava izmakne, kar se zgodi kar kmalu. V aromi se pokaže v nekoliko nežnejšem značaju, podari pa nam izjemno sočne in zrele sladke sadeže. V požirku nato prevlada hmeljna grenkoba, ki je izjemno suha v svojem karakterju, na trenutke pa je kar pošteno trpka in rahlo zeliščna. Kasneje pride na plano še nekoliko citrusast občutek, nežnejši pookus pa še kar dolgo postane na jeziku. 

Speedoman je precej lahkotnega telesa, na trenutke skoraj malo izvodenelega, zaznamuje pa ga nekoliko bolj konkreten okus. Ne ravno tipičen Lobikov NEIPA, še vedno pa izkazuje tisto značilno "juicy" lastnost - čeprav malo bolj zadržano.. 
 

Speedoman

Maribor

NEIPA

7%

Kje naj ga iščem?


  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pir Šop (Maribor)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer lahkotno piten, čeprav malenkost oster na trenutke z zeliščnim značajem

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar