ponedeljek, 2. november 2020

Hopsbrew Oatmeal Kveik IPA

 

Pivo

Oatmeal Kveik IPA

Pivovarna

Pivovarna Hopsbrew - Selo pri Ihanu

Stil

IPA

Alkohol

6,8%



V pivovarni Hopsbrew radi sledijo trendom pivovarstva in tako je tudi pri njih prišel čas za pivo s kveikom - tradicionalnim norveškim kvasom, ki pivu podari zelo zanimive značilnosti. Po svoje so v pivovarni ta IPA začinili še z ovsenimi kosmiči in nastalo je nekaj zelo zanimivega. 

Kveik IPA v kozarcu izgleda popolnoma kot gosti breskov sok s svojo izjemno motno in rahlo bledo oranžno barvo. Izpod bele glave, nekoliko manjše in ne pretirano obstojne, sopihajo zelo vabljive sadne arome, med katerimi izstopa sočen marelično-breskov značaj. V ozadju pa se medtem znajde še kakšen citrus za povrhu. Srednje izrazna grenkoba nekoliko nežneje podraži po ustih, spremlja pa jo še lepo občuten, čeprav nekoliko nežnejši citrusni priokus z nekaj začinjenega občutka. Daljši a nežnejši pookus pa še nekaj časa postane na jeziku. 

Hopsbrewjev Oatmeal Kveik IPA je lahkotnega telesa in z vsemi zgoraj opisanimi lastnostmi deluje kot lahkotno piten. Ob tem pa seveda osvaja s svojim sadnim značajem, ki mu ga tako lepo podari ta kveik in je celotno gledano zelo lepo sadno zaznamovan zvarek z nekaj zanimivimi priokusi sem ter tja. 


Kje naj ga iščem?


  • Craft Room (Ljubljana)
  • Caffe Marko (Zreče)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo všečen v aromi, tako lepo saden, tudi okus pa me ni razočaral - zelo dober IPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar