ponedeljek, 30. november 2020

Zajc English Red Ale



Naslednji Zajc, ki je priskakljal na domačo pivsko sceno je svoj navdih našel na Otoku, kjer znajo zelo dobro zvariti preprost in piten angleški rdeči ale. In tudi idrijsko-cerkljanski je tak.

Angleški zajček je nekoliko motnikavega telese temnejšega odtenka rdeče, oziroma kar bakrene barve. Za krajši čas se na vrhu pojavi še bela glava, a kmalu tudi izpuhti. V aromi ponuja nežen sladni duh piškotov in karamele, zraven pa srečamo le za odtenek bolj pogumen sadni duh. V požirku podraži s srednjo grenkobo, le rahlo travnato v značaju, medtem ko se v finišu postavi še z blago oreškastim občutkom. Nežen pookus pa še kar nekaj časa pusti na jeziku angleške spomine.

Zajc English Red Ale je lahkotnega telesa, kar se seveda zelo lepo ujema z nižjo stopnjo alkohola, ter ga dela preprosto pitnega - kot je tudi v navadi pri teh angleško navdahnjenih zavrkih. Kljub preprostosti pa pivcu ponudi dovolj značaja, da si poželiš ujeti še kakšnega Zajca za povrhu.
 

English Red Ale

Cerkno

ESB

4,2%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → preprost, lahkoten in piten - zelo v redu in zelo angleški

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar