četrtek, 26. november 2020

Bevog Pangolin

 
Pangolin je naslednja ogrožena vrsta kateri so v pivovarni Bevog namenili mesto v svoji seriji Extinction Is Forever. V tem imperial sour pivu gre za ples kislo-sladkega, kjer marelice in organska burbonska vanilija ustvarjata gladko in pikantno kislo pivo. 
 
Pangolin, ki je skrit pod manjšo, belo in neobstojno glavo, je popolnoma motnega telesa in blede oranžno-zlate barve. V aromi, ki je malenkost bolj nežne narave, se lepo pokaže duh vanilije (spomni na vanilijeve cigarilose), medtem ko je v ozadju moč srečati še nekaj sočnega sadnega duha, predvsem marelice. V okusu prevlada solidno kiselkast okus, ki usta kar lepo povleče skupaj, vse pa spremlja še zaznavna sadna sladkoba. V nežnem pookusu pa še za nekaj časa ta občutek postane v ustih.
 
Bevogov Pangoli bo navdušil s svojim kiselkastim značajem in svežino, za razliko od ostalih zvarkov v tem stilu pa pivo razvaja tudi z bolj polnim in žametnim telesom. Dodatek sadja in vanilije pa brez dvoma pivu dodata le še piko na i. In v pivu se tako res odvije zanimiva igra med sadnim in kislim značajem.
 

Pangolin

Bad Radkersburg

Gose - sadni

6,7%
 

Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → prijeten, lepo kiselkast in tudi lepo saden, dobro ujemanje,je pa malo bolj nasiten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar