sreda, 25. november 2020

Pelicon Eksperimentalno Ce-pivo



Peliconovo Ce-pivo je nastalo malo za šalo, malo zares, da olepša in olajša dan in čas v katerem smo se znašli. Drugače pa je pivo nastalo na pobudo podjetja Lallemand, ki je razvilo nov kvas. V pivo pa so v pivovarni dodali še nekaj eksperimentalnega novozelandskega hmelja, tako da je nastalo nekaj res eksperi-mentalnega. Kdo se bo cepil?
 
Peliconovo mentalno celpivo je na pogled kar lepo motnikavega telesa zlato-oranžne barve, rahlo bledega odtenka, na vrhu kozarca pa za kar nekaj časa stoji bela penasta glava. Novozelandski hmelj da pivu nežno aromo, kjer se kažejo lahkotne sadne note, nekoliko bolj trpke v značaju, a tudi z nekaj dodatka citrusov, predvsem limone skrite v ozadju. V požirku se pojavi srednje izrazna hmeljna grenkoba, morda rahlo travnato-zeliščna, skupaj s citrusi. Finiš je rahlo poprast, medtem ko pookus kar dolgo pusti svoj učinek.
 
Mentalno cepivo je v svojem telesu lahkotno in sveže, ter tako zelo lepo odžeja. V svojem značaju je lepo izrazito, a prijetno preprosto, da ostane predvsem pitno. In kot tako je to brez dvoma odlično cepivo... za žejo. 
 

Eksperimentalno Ce-pivo

Ajdovščina

Novozelandski ale

5,6%

Kje naj ga iščem?


  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Craft Room (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo lahkotno piten in prijeten APA, ima vse kar je treba, nežnejši a vseeno dovolj karakteren in lepo odžeja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar