ponedeljek, 22. marec 2021

Bevog Orangutan

Deževni pragozd Sumatre in Bornea izginja z nevarno hitrostjo, kar pomeni, da je življenski prostor orangutanov vedno bolj ogrožen. V pivovarni Bevog so tako v svojo serijo piv Extinction Is Forever dodali novo pivo - tokrat je to dvojno hladno hmeljeni kisli IPA po imenu Orangutan.
 
Lahkotno motnikavi Orangutan je čisto zlate barve, pokriva pa se z dokaj veliko, čeprav hitreje bežočo milnato glavo bele barve. V aromi ne izstopa pretirano, čeprav pa se kar lepo pokaže z notami kiselkastega sadnega značaja - kosmulja in belo grozdje, ki jima sledi še kakšen sladki sadež sem ter tja. Požirek podraži z zmerno začinjenim občutkom, ki ga dopolnjuje srednje nežno kiselkast priokus z nekaj res malega sladkobe. Še nekoliko grenkobe se pojavi od zadaj, vse pa zaključi kar trajajoč in nekoliko zeliščno-trpek pookus.
 
Orangutan kisli IPA je lahkotnega telesa in svežega, osvežilnega značaja. Ponudi nam tako kiselkast značaj, kot tudi tiste najbolj tipične lastnosti IPA piva - vse pa v nekoliko bolj zmerni in zadržani obliki. 
 

Orangutan

Bad Radkersburg

Kisli IPA

6,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → ok, lepo se pije, čeprav je malo preveč trpek za moj okus, nikakor pa ni slab

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar