sreda, 31. marec 2021

22Brewing Karega - Farmhouse Ale (Z Medom)

Karega je serija istrskih divjih ale stilov piva, ki so jih zakuhali v pivovarni 22Brewing. Ta Farmhouse Ale je nastal z mešano in coolship fermentacijo (v odprtih bazenčkih), vanj pa so dodali še brinove jagode in veje. Poleg tega pa so v to serijo za poseben značaj dodali še med.
 
Večja in zelo puhasta bela glava za kar nekaj časa pokrije precej megleno zlato obarvano telo tega istrskega divjaka. Aroma se pokaže z nežno sladkim občutkom, ki ga dopolni še blag medeni dih, le-ta pa sčasoma postane vedno bolj pogumen. V okusu prednjači nežnejša medena sladkoba, ki jo nato oplemeniti nekoliko začinjen priokus, za konec požirka pa še rahlo kiselkast značaj. Pookus, ki je kar lepo izrazit, pa postreže z bolj "funky" in začinjenim karakterjem.
 
Karega Farmhouse Ale z medom je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja. Kljub temu, da gre za divji ale, pa ta njegov "funky" značaj ni pretiran, je pa lepo zaznaven. Poleg tega pa se zelo dobro izkaže tudi medeni dodatek, ki pivu ponudi bolj izrazno sladko komponento in ga naredi še malo lažje pitnega.
 

Karega - Farmhouse Ale (Z Medom)

Koper

Kmečki ale

6,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → lepo se ga pije, dovolj značajen, lepo sladek in meden in ne preveč ostre z divjim značajem

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar