sreda, 24. marec 2021

Brewwood Quercus Alba

Za svoj Quercus Alba (beli hrast) v kočevsko-ribniški pivovarni Brewwood pravijo, da je "tipičen, novodoben juicy pale ale". Pivce bo navdušil, ker gre za "preprosto izredno piten" zvarek.

Sončno zlati "juicy pale ale " je do popolnosti motnikavega telesa, ki ga dopolni še nekoliko manjša in počasi begajoča bela penasta glava. V aromi ga zaznamuje precej nežen sadni hmeljni značaj, ki pa se pokaže s sladkimi sortami sadja. Srednje nežna grenkoba je v začetku požirka kar nekoliko zeliščna, spremlja pa jo lahkotno citrusast priokus. Finiš je zelo suhega občutka in kar popivna naš jezik. Trajajoč, suho-zeliščen pookus pa na koncu kar nekaj časa poleži na v ustih. 

Quercus Alba iz kočevsko-ribniških gozdov je v svojem telesu precej lahkoten in izjemno svežega značaja. Nekoliko manj saden je v svojem okusu in aromi (še vedno je srečati sadje), kjer je nekoliko bolj grenkobno izrazit. Še vedno pa ostaja lepo in preportso piten ter predsem poletno naravnan.
 

Quercus Alba

Kočevje

NEPA

4,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sicer se lahko pije, toda ta "juicy" značaj je malo preveč skrit v aromi in okusu - še vedno je dober, ampak malo več sadja bi zelo pasalo

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar