nedelja, 28. marec 2021

S Budget Pivo Svetlo Ale

Trgovine Špar so pod svojo blagovno znamko S Budget začele svojim kupcem ponujati tudi ale pivo. Gre za lahki (NE)IPA, ki ga za njih proizvajajo v pivovarni Green Gold, pivcem pa se ponuja s poletno in osvežilno nizko stopnjo alkohola.
 
Šparov Ale je pošteno motnega telesa, ki je blede, mlečno zlate barve, solidna bela glava pa na vrhu kozarca kar lepo počaka. V aromi nas pričaka kar lepo izrazen sadni hmeljni dah v katerem najbolj izstopajo citrusne note, predvsem limonaste. Nežna grenkoba zelo na rahlo poboža po jeziku, spremljavo pa ji nudi nežen citrusni priokus, ki ponudi malenkost razburjenja v požirku. Poprast finiš pa na koncu napove še nežnejši, a kar trajajoč pookus.
 
S Budget Ale je zelo lahkotnega telesa in zaradi svojega citrusnega značaja ponuja tudi pravo, bolj poletno naravnano svežino. Polnejši značaj pa bo v kombinaciji s preprosto dostopnostjo in nižjo ceno poskrbel, da bo kakšen tradicionalni pivec več posegel tudi po tem zvarku in se kasneje morda podal tudi na pot bolj drznih okusov piva.
 
 

S Budget Pivo Svetlo Ale

Ajdovščina

Lahki NEIPA

4%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Špar (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → zelo lahkoten, a kar značajen, dobrega okusa in le malo bolj nežne arome - glede na vse skupaj, kar v redu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

1 komentar:

  1. Glede na ceno je ta piva zares kvalitetna, dobra in vredna tega denarja. Priporočam.

    OdgovoriIzbriši